Officiële website regio Valle d'Aosta

Finale Europese Skicompetitie in Val d'Aosta

Van 13 tot 18 maart 2012 vindt de finale van de Europese skicompetitie plaats in drie verschillende skigebieden van Valle d’Aosta: La Thuile, Pila en Courmayeur. Het is de eerste keer dat Valle d’Aosta dit evenement host. De keuze voor Valle d’Aosta werd unaniem genomen door de Internationale Ski Federatie (FIS) en onderstreept zo nogmaals de kwaliteit van het dal als wintersportbestemming.

Europese skicompetitie

De Europese skicompetitie is een circuit van skikampioenschappen die jaarlijks worden georganiseerd door de Internationale Ski Federatie (FIS) met deelnemers uit de hele wereld. FIS heeft unaniem gestemd op Valle d’Aosta vanwege de geweldige indruk die de regio heeft achtergelaten tijdens de Italiaanse atletiek kampioenschappen en de ‘Military World Games’ vorig jaar. Concurrenten voor het hosten van deze finale waren Slowakije en Spanje.

De wedstrijd locaties

De disciplines Downhill, Super G, Reuzenslalom en de Speciale slalom worden geskied in drie verschillende skigebieden van het Aosta dal. La Thuile is de locatie voor de mannen Downhill en de Super G, daarnaast vindt zowel de mannen als vrouwen Reuzenslalom hier plaats. Pila host de Downhill en de Super G voor vrouwen. Het skigebied van Courmayeur is de locatie voor de mannen en vrouwen Speciale slalom. De skiër die op alle onderdelen het beste scoort wint een trofee. Bovendien krijgen de top drie winnaars van elke discipline de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldbeker skiwedstrijden van volgend winterseizoen.

Wintersport in Valle d’Aosta

De regio Valle d’Aosta beschikt over vijf grote skigebieden: La Thuile, Pila, Courmayeur, Monte Rosa (Ayas/Gressoney) en Breuil-Cervinia | Valtournenche. Al deze skigebieden hebben vele ski voorzieningen, een goede bereikbaarheid, moderne infrastructuur en mooie accommodaties. Elk skigebied is uniek op zijn eigen manier. Een ding hebben ze echter wel gemeen: honderden kilometers aan skipistes in een prachtig bergdecor. De skipas ‘Valle d’Aosta’ geeft toegang aan alle skigebieden van de regio. Wintersport in Valle d’Aosta is voor iedereen uitdagend, zowel voor ervaren als de onervaren skiërs.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta