Officiële website regio Valle d'Aosta

Valle d'Aosta is minder ver dan je denkt

Als de zomermaanden weer langzaam ten einde lopen is het weer tijd om na te denken over de wintervakantie. Voor een echt winters verblijf is Valle d'Aosta in de Italiaanse Alpen ideaal. En het mooie is dat het minder ver is dan wordt gedacht, wat het dus ook ideaal maakt voor een kortere trip.

De hoogste Alphentoppen en de mooiste skigebieden bevinden zich in Valle d’Aosta. Deze autonome Italiaanse regio is makkelijk te bereiken en de reis duurt niet langer dan naar andere winterbestemmingen zoals bijvoorbeeld Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk.

De grote poort naar Valle d’Aosta is de Mont Blanc Tunnel die je vanuit de Benelux kan bereiken over de snelwegen. Bij de uitgang van de tunnel sta je meteen in Valle d’Aosta, aan de voet van de Mont Blanc, de Monte Rosa en de Matterhorn, de zonnige zuidkant van de Alpen. Na slechts 27 km van de snelweg ben je in één van de grootste en meest indrukwekkende skigebieden van de Alpen: Breuil-Cervinia. Het internationale skioord heeft 150 km skipistes, voor elk niveau en je kan op een hoogte van 3800 meter en midden het imposante bergdecor skiën tot in Zwitserland. Valle d’Aosta is dus minder ver dan misschien wel wordt gedacht.

De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta is klein en bestaat uit één hoofdvallei met talrijke zijdalen. Er zijn grote en kleine skigebieden waarvan er zich sommigen aan het einde van een zijdal bevinden. Hier is ook geen doorgaand verkeer te vinden wat het dus heerlijk rustig maakt. Tot de bekende namen behoren de sneeuwzekere centra Courmayeur, la Thuile, Breuil-Cervinia, Pila en Monterosa-Ski waartoe Gressoney en Ayas behoren. Maar er zijn ook minder bekende skidomeinen, gebouwd rond authentieke dorpen waar je naast het sportieve ook kan genieten van de typische sfeer van Valle d’Aosta, van de oude tradities en van de gastronomie. Al deze skigebieden liggen dicht bij elkaar.

In Valle d’Aosta kan je elke dag een ander skigebied proberen, nieuwe pistes ontdekken, altijd met uitzicht op de bekende Alpentoppen. Het kost weinig tijd om je te verplaatsen van het ene skigebied naar het andere. Het wordt nog handiger met de Valle d’Aosta skipass voor alle liften en bergbanen van de regio waarmee je maar liefst tot 800 km pistes kan verkennen.

Valle d’Aosta is er voor iedereen. Gezinnen met kinderen, beginners en rustzoekers vinden er makkelijke pistes en skischolen met meertalige monitoren. Gevorderden en krachtpatsers kunnen zich uitleven op zwarte en rode pistes en afdalen in de diepsneeuw. Langlaufers glijden over schitterende loipes en voor wie zich wil wagen aan salto’s en andere sprongen zijn er funparks en boardercrosses.

Een wintervakantie in Valle d’Aosta is veel meer dan sneeuwpret want ook de culturele rijkdom van de regio is het ontdekken waard. In de hoofdstad Aosta en op andere plaatsen kan je in het spoor lopen van talloze volken en culturen. Dit spoor leidt naar Romeinse archeologische sites, middeleeuwse kastelen en musea waar het roemrijke verleden van de regio wordt verteld. De cultuur, de heerlijke gastronomie en het winkelplezier maken van Valle d'Aosta een waar paradijs.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta