Officiële website regio Valle d'Aosta

Wintersport 2016 - 2017 nieuws

Het wintersportseizoen is weer volop aan de gang. Sinds 22 oktober heeft het skigebeid in Cervina haar deuren geopend. Eind november zijn de overige skigebieden gevolgd. Tot 18 april kun je hier naar hartenlust skiën en snowboarden. Het gebeid in Cervina sluit op 1 mei 2017. We geven een overzicht van alle nieuwtjes van de afgelopen periode.

Online boekingssysteem verder uitgebreid

Het systeem om je vakantie in Valle d’Aosta direct online te boeken is onlangs uitgebreid. Naast accommodaties kun je nu ook je skipassen kopen. Tevens kun je er tickets voor de nieuwe Mont Blanc Skyway gondel kopen.

In een paar eenvoudige stappen is heb je al je zaken voor elkaar en hoef je ter plaatse niet meer in de rij te staan. Je skipassen liggen klaar bij je accommodatie. De tickets voor de Mont Blanc Skyway worden gemaild en geven direct toegang bij de ingang van de gondel.

Skilife de nieuwe ski portal voor Valle d’Aosta

Il portale dello sci in Valle d'Aosta. Met deze onderkop is Skilife de vervanger van de website Skivallee.it het nieuwe platform om je skivakantie in de Aostavallei te beginnen. Je kunt er alles vinden. Van informatie over alle mogelijke skigebieden tot aantrekkelijke aanbiedingen, weerberichten en nieuws.

Een heel seizoen skiën: een skipas met veel voordeel

Met een regionale skipas kunt u skiën in alle skigebieden van Valle d'Aosta. Met het zogenaamde ‘RED’ abonnement kun je zelf in de aangrenzende skigebieden van La Rosière (Frankrijk) en Alagna (regio Piemonte) terecht. De seizoensprijs voor dit abonnement is niet aangepast en bedraagt € 998. Als je daarbovenop ook in het Zwitserse Zermatt wilt kunnen skiën wordt de totaalprijs € 1.179.

Extra voordeel bij een seizoenspas is het feit de je toegang krijgt tot nieuwe Mont Blanc Skyway kabelbaan. Naast deze skigerelateerde voordelen zijn er nog meer extra’s bij een seizoenspas.

Zo heb je gratis toegang tot de musea en kastelen gelegen in de Valle d'Aosta, regionale zwembaden en het Saint Vincent Casino. Daarnaast krijg je korting op de toegangsprijs van Fort Bard, de Pré-Saint-Didier Spa, de Sint-Bartholomeus Astronomy Observatory, ballonvaarten en vele andere, geweldige aanbiedingen.

Verbetering van de skigebieden

De afgelopen periode zijn er een groot aantal verbeteringen doorgevoerd in de verschillende skigebieden. In de zomermaanden zijn er verbeteringen aan techniek en veiligheidssystemen aangebracht. Er is onder andere gewerkt aan:

Een volle agenda

Er staan voldoende activiteiten en events op de agenda voor de komende maanden.

Verder zijn er nog de evenementen voor de goede doelen zoals de ‘I Light Pila’ fakkeltocht in Pila en de ‘Telethon’ of ‘Telefono Azzurro’ in La Thuile. Daarnaast zijn er nog tal van lokale traditionele evenementen, zoals de vele diners of fakkeltochten georganiseerd door skileraren.

Als laatste geven we graag mee dat de 36e editie van de ‘Marciagranparadiso’ in Cogne op de agenda staat voor 3-6 februari en de 21e ‘Mezzalama Trophy’ zal op 22 april 2017 plaatsvinden. Het vertrek is vanuit Breuil-Cervinia en de finish zal zijn in Gressoney.

Veiligheid boven alles

Verschillende belangenorganisaties (AVIF, AVMS en ASIVA) in Valle d’Aosta hebben het Safe Ski Project omarmd. Het doel is om iedereen bewust te maken van veiligheid bij het skiën en verblijf in de regio. Er zullen folders en affiches zijn die de 12 belangrijkste regels bekend moeten maken bij het publiek.

Deze 12 belangrijkste regels kun je online vinden op de website van Skilife Valle d’Aosta.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Gerelateerd

Skigebieden

Indrukwekkende skigebieden met een goede infrastructuur en volop faciliteiten. In…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta