Officiële website regio Valle d'Aosta

Bereikbaarheid

Je bent er zo. Utrecht op iets meer dan 1.000 km. en Brussel zo'n 900 km.

Valle d'Aosta is minder ver dan gedacht waardoor het makkelijk te bereiken is. Met de auto moet je over geen enkele bergpas. De afstand van en naar Aosta bedraagt slechts 1050 km en als je de Mont Blanc tunnel of de tunnel du Grand Saint-Bernard uitrijdt, sta je meteen midden in de skigebieden.

Ook met het vliegtuig is Valle d'Aosta goed bereikbaar en dat biedt mogelijkheden voor een korte vakantie. Vliegen kan met KLM, Transavia en Brussels Airlines naar Turijn. Op Tix.nl vindt je hierover alle informatie. Ook Genève en Milaan hebben een luchthaven met directe busaansluitingen.

Met de auto naar Valle d’Aosta is snel en makkelijk bereikbaar via de Franse autoroutes of de Duitse en Zwitserse autosnelwegen.

• Via Frankrijk: naar Chamonix en de Tunnel du Mont-Blanc of over de Col du Petit Saint-Bernard (alleen tijdens de zomer)
• Via Zwitserland: naar Martigny en de Tunnel du Grand Saint-Bernard of over de Col du Grand Saint-Bernard (alleen tijdens de zomer).

Voor beide tunnels moet je tolgeld betalen. Actuele informatie over tolgelden, wachttijden, veiligheid, enz. kan je vinden op
www.tunnelmb.net (Mont Blanc Tunnel) en op www.letunnel.com (Grand Saint-Bernard).
In Zwitserland is een autowegenvignet verplicht. Informatie over de tarieven en het netwerk van snelwegen vind je op www.autobahnen.ch.
Op de Franse auroroutes moet ‘péage’ worden betaald. Op www.autoroutes.fr kan je zelf je tol berekenen op basis van je traject.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta