Officiële website regio Valle d'Aosta

Vakantie in Valle d'Aosta

Met een oppervlakte van slechts 3,266 km2 - 1% van de Italiaanse bodem - is Valle d'Aosta de kleinste regio van het land. Gevormd door oude gletsjers en omringd door enkele van de hoogste bergen van Europa is Valle d’Aosta een typische Alpen regio. Meer dan 1/3 van het gebied ligt op een hoogte van meer dan 2.600 meter.

Sportief avontuur in het hart van de Italiaanse Alpen

Steile rotswanden, hoge pieken en ruig terrein maken de regio ideaal voor een actieve outdoor vakantie. Wie op zoek is om het uiterste uit zichzelf te halen kan er terecht voor een scala aan niet alledaagse sporten: alpinisme en rotsklimmen, wandelen en hiking, mountainbiken en fietsen, skiën, heliskiën, snowboarden, raften en kanoen.

Een reis door de natuur

Er is meer te doen dan vele sportieve uitdagingen en aangename wandel- en fietsroutes. Avonturiers die het liever wat rustiger aan doen hebben prachtige landschappen en een benijdenswaardig natuurlijk erfgoed tot hun beschikking. In deze regio is feitelijk het eerste Nationale Park van Italië opgericht.

Kunst, geschiedenis en cultuur: de vallei van de 100 kastelen

Valle d'Aosta biedt tal van aangename verrassingen voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. Veel facetten van het rijke verleden van de regio komen aan bod: prehistorische monumenten, een schat aan Romeinse overblijfselen, meer dan 100 Middeleeuwse kastelen en Renaissance woningen. Dit culturele erfgoed wordt in stand gehouden door populaire tradities, lokale ambachten, eten en wijn. En het feit dat de meeste inwoners van de regio zowel vloeiend Italiaans als Frans spreken.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisgids voor Valle d'Aosta. Deze brochure bevat algemene informatie over de regio Valle d'Aosta.
PDF | 3,08MB

Gerelateerd

Reizen en aanbiedingen

Een waanzinnige vakantie hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Valle d'Aosta met de…

Bereikbaarheid

Je bent er zo. Utrecht op iets meer dan 1.000 km. en Brussel zo'n 900 km.

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta