Officiële website regio Valle d'Aosta

Hiking en wandelen

Valle d’Aosta is in eerste instantie een wandelbestemming met een degelijke infrastructuur en wandelmogelijkheden op maat voor iedereen. De grote troef voor de wandelaar is het adembenemende bergdecor en de grote variëteit in het landschap. Hierdoor is het genieten gegarandeerd en lijkt de inspanning minder te zijn.

Hiking in de schaduw van de mooiste bergtoppen van Europa

Er is een groot netwerk van bewegwijzerde paden waardoor je vanuit elke vakantieplaats wandelingen kunt organiseren. Er zijn ook paden waarbij je de hele vallei kan doorlopen, paden die je regio van noord naar zuid of van oost naar west, laten zien. Meerdaags wandelen met overnachting in berghutten of op aantrekkelijke kampeerterreinen is in Valle d’Aosta dan ook zeer populair.

In Valle d’Aosta zijn er vanwege de hoge bergtoppen, niet alleen moeilijke wandelroutes. Er zijn ook uitdagende tochten, naar gletsjers en door eeuwige sneeuw. De mogelijkheden voor jong en oud en voor gezinnen met kinderen zijn ongekend. Zij zullen vol bewondering opkijken naar de Matterhorn, de Mont Blanc, de Monte Rosa en andere Alpentoppen.

Pelgrimstocht: Aosta en de Via Francigena

De Via Francigena is een bekende pelgrimstocht van Canterbury naar Rome. Een deel van de route loopt door het betoverende Aostadal. Het gedeelte van de Via Francigena in het Aostadal kenmerkt zich door een schitterende natuur in combinatie met mooie kastelen, kerken en oude overblijfselen uit de Romeinse tijd. Een unieke ervaring.

Trektochten door ongerepte natuurgebieden

Zo is er bijvoorbeeld de Inter-Vallei-route, 83 km lang, waar je van de ene vallei naar de andere vallei loopt en langs de mooiste dorpen trekt. Een absolute aanrader zijn de Alta Via trektochten. Dit zijn meerdaagse wandeltochten waarbij je, zoals de naam doet vermoeden op grote hoogte de bergen rondtrekt. Op de Alta Via 1, ook wel het Pad der Giganten genoemd, loop je aan de voet van de Alpenreuzen. Voor deze trektocht heb je ongeveer 13 dagen nodig. Maar je kunt ook stukken van de route lopen. De Alta Via 2 doorloopt het Nationaal Park Gran Paradiso, één van de mooiste beschermde natuurgebieden in Europa. Andere meerdaagse tochten zijn de Tour du Mont Blanc (165 km) en de Tour du Monte Rosa (149 km).

Op de Italiaanse website van Valle d'Aosta vindt je meer informatie over de verschillende trekking routes

Sportieve wandelvakantie in Italië

Een wandelvakantie in Valle d’Aosta kun je zelfstandig organiseren – daarvoor is alle nodige informatie beschikbaar – maar je kunt ook gebruik maken van de georganiseerde wandeltrips die door plaatselijke toeristische diensten worden aangeboden.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Gerelateerd

Trail running

Liefhebbers van een sportieve vakantie weten inmiddels wel dat Valle d’Aosta een…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta