Officiële website regio Valle d'Aosta

Actieve vakantie

Valle d'Aosta is door zijn centrale ligging in de Alpen een reisbestemming voor de actieve vakantieganger. De sneeuw- en gletsjerwereld in het hoogmassief, de uitgestrekte Alpenweiden, de diepe ravijnen waarin onstuimige rivieren hun weg vinden naar rustige, lieflijke dalen, de meren en bossen en tal van andere natuurgebieden lenen zich uitstekend voor sportieve en ontspannende activiteiten.

 

Wintersporten: van skiën, heliskiën en snowboarden tot ijsklimmen

Beginnende en ervaren skiers halen hun hart op in de regio. Oneindig veel kilometers piste in een schitterende natuurlijke omgeving bieden skiers en snowboarders een onvergetelijke wintersportvakantie. De vele skigebieden bieden daarbij niet alleen de standaard vormen van skieen aan. Heliskien en freeride afdalingen zijn een specialiteit voor de bergregio die de echte kenners doen watertanden.


Uitermate geschikt voor hiking en wandelvakanties

Valle d’Aosta is een ideale bestemming voor een wandelvakantie. De regio wordt in alle richtingen doorkruist met honderden kilometers bewegwijzerde paden. Van uit elke verblijfplaats kan je korte of langere dagwandelingen maken en er zijn ook veel mogelijkheden voor meerdaagse tochten. Op de Inter-Vallei-route 105 (83,9 km) bijvoorbeeld stap je van de ene naar de andere vallei en doorkruis je tientallen authentieke dorpen.

Voor wie over een goede fysieke conditie beschikt zijn er de grensoverschrijdende Tour du Mont Blanc (165 km) en de Tour du Monte Rosa (149 km). Hier zullen ongeveer tien dagen voor uitgetrokken moeten worden, waarbij je kan overnachten in berghutten. Maar wellicht zullen de bergwandelaars het meest worden aangetrokken door de Alta Via, de mooiste lange afstandspaden in Valle d’Aosta. Zoals de naam laat vermoeden gaat het hier om wandelpaden die op grote hoogte de bergen doorkruisen, die de wandelaar doen aankijken tegen de Alpenreuzen.

ATB & fietsen: voor iedereen volop mooie routes

Ook fietsers komen in Valle d’Aosta aan hun trekken. Wie een fietsvakantie in Italie zoekt treft in Valle d'Aosta een ideal uitvalsbasis voor zowel fietsen op de weg als mountainbiken in een schitterende natuurlijke omgeving. Voor degenen die niet bang zijn voor een stevige klim, is er in dit bergland keuze genoeg. Maar ook voor mensen die meer houden van een makkelijke, rustige fietstocht zijn er genoeg mogelijkheden. In de eerste plaats kun je door de brede Aostavallei fietsen, vanaf Courmayeur tot in Pont St-Martin, de Poort naar het Zuiden. De toeristische dienst van Valle d’Aosta heeft een handige CicloTour-brochure samengesteld met 21 routes die de dalen doorkruisen. De routes zijn 15 tot 38 km lang en je kan kiezen voor de grote inspanning in stijgende richting of voor het heerlijk ontspannen in dalende richting. Voor mountainbikers zijn er meer dan 1000 km off-track routes die de mooiste landschappen doorkruisen.

Avontuurlijke sporten: klimmen, raften en paragliden

De ruige bergwereld van Valle d’Aosta is een uitstekend terrein voor de meer avontuurlijke sporten. Canyoning is spectaculair en het is een goede manier om te zien hoe de bergen en de valleien door het stromende water zijn vervormd. Uiteraard is Valle d’Aosta ook een paradijs voor bergbeklimmers, van technisch klimmen tegen steile rotswanden tot hoogalpine- en gletsjer klimmen. Een onvergetelijke ervaring is rafting en kanoen op de onstuimige bergrivieren of genieten van tochten met de kajak en kano op de rivier Dora Baltea die Valle d’Aosta helemaal doorkruist.

Golfen en genieten

Naast de avontuurlijke en meer actievere sporten kunt u er ook genieten van een potje golfen in een werkelijk adembenemnde omgeving. De landschappen en vergezichten zijn ongekend. Met 5 golfbanen heeft de regio Val d'Aosta veel te bieden aan fervente golfers die tijdens hun verblijf een balletje willen slaan. De hoogst gelegen golfbanen van Euopa bevinden zich hier in de Aostavallei.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta