Officiële website regio Valle d'Aosta

Wintersport

Een onvergetelijke wintersport beleef je in Noord Italië. Tegen de mooiste bergen van Europa ligt het onontdekte Valle d’Aosta. Maar liefst vijf unieke skigebieden bieden onbegrensde mogelijkheden. Van alpine skiën tot snowboarden en heliskiën. Zowel beginners als gevorderde skiërs beleven hier de skivakantie van hun leven.

Goede bereikbaarheid en infrastructuur

Het is een misvatting dat Valle d’Aosta ver en moeilijk bereikbaar is. De skigebieden van Valle d’Aosta zijn zeker niet verder dan heel wat andere plaatsen in de Alpen en via tunnels door de Alpen reis je daarenboven probleemloos naar de zonnige zuidkant van de bergen.

Valle d’Aosta staat voor superski, met een moderne infrastructuur, een brede waaier aan logiesmogelijkheden, tientallen liften en kabelbanen die de skiërs in geen tijd hoog voeren, met honderden kilometers skipistes voor beginners en experts, voor krachtpatsers, voor genieters, voor gezinnen met kinderen.

Skiën, snowboarden, heliskiën en ijsklimmen

Voor een avontuurlijke wintersportvakantie moet je in Valle d'Aosta zijn. Je kunt er skiën op pistes en off-piste alpine skiën. En wat dacht je van heliskiën? Met een helicopter naar de top en daarna een waanzinnige afdaling. Ook voor snowboarden kun je terecht in de vele skigebieden van Aosta. Voor de echte avonturiers is er tevens de mogelijkheid tot ijsklimmen. De Aostavallei heeft werkelijk van alles te bieden.

De mooiste bergen van Europa

Het bergdecor van Valle d’Aosta is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april, wanneer in het dal reeds de krokussen en de narcissen bloeien.

Alles binnen handbereik

Er is een vierde troef waar weinig andere skioorden kunnen mee uitpakken. Valle d’Aosta is een kleine regio met kleine afstanden. Het betekent dat je vanuit ieder skistation makkelijk naar andere plaatsen in de vallei kan reizen, naar de hoofdplaats Aosta bijvoorbeeld. Na een dagje op de ski’s is een uitstap naar Aosta een leuke afwisseling. Je kan er musea en archeologische plaatsen bezoeken, genieten van de winkelstraten, de regionale keuken proeven in één van de vele leuke restaurants.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

Gerelateerd

Skiën

Een skivakantie in het Noord Italiaanse Valle d’Aosta kenmerkt zich door een uitstekende…

Snowboarden

Snowboarden is meer dan alleen sport, voor snowboarders staat het gelijk aan plezier,…

Reizen en aanbiedingen

Een waanzinnige vakantie hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Valle d'Aosta met de…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta