Officiële website regio Valle d'Aosta

Golfen

In Valle d’Aosta zijn 5 golfbanen en 2 oefenterreinen. De golfbanen liggen in een adembenemende omgeving en bieden alle golfliefhebbers een geweldige ervaring. Dat is nog eens wat anders dan u gewend bent.

Golfen in Noord Italië is sportief genieten in een bergachtige omgeving. De hoogst gelegen golfbanen van Europa bevinden zich in Val d’Aosta. 

Onderstaand een overzicht van de golfbanen in Valle d’Aosta.

Golf Les Iles

Op 10 minuten rijden van Aosta is de Golfbaan van Gold Les Iles van februari tot november geopend om te golfen. Er zijn volop mogelijkheden om te oefenen, naast de complete en schitterend aangelegde golfbaan zelf. De nieuwe, door de FIG goedgekeurde, 9-holes baan wordt omgeven door mooie waterpartijen in een fascinerend natuurgebied.

De website van Golf Les Iles

Golf Club Aosta Arsanières

Op zo’n 1.050 meter hoogte in de omgeving van de Grand San Bernardo vallei en omrings door de hoogste toppen van Europa is Golfclub Aosta Arsanières gesitueerd.

Het ideale klimaat maakt het mogelijk om er 9 maanden per jaar te golfen. De negen-holes baan, met uitzicht op zowel de bossen, de imposante bergen als de stand en de vallei. De baan is aangelegd in 1991 en heeft een lengte van zo’n 2 km. De tracks zijn smal, de greens klein.

De website van Golf Club Aosta Arsanières

Golf Club del Cervino

Sinds 1955 is Golf Club Cervino aangesloten bij de Italiaanse Golf federatie. De banen zijn gelegen op ruim 2.000 meter hoogte, en zijn in de jaren ’50 aangelegd door Donald Harradine. De natuurlijke omgeving van de Golfclub zorgt voor een adembenemende ervaring met spectaculaire uitzichten.

De website van Golf Club del Cervino

Golf Club Courmayeur

De englesman Peter Gannon stond in 1930 aan de basis van de aanleg van de golfbaan in Courmayeur. Het was de familie Gilberti die in 1940, met behulp van Henry Cotton, die de baan verder heeft verbeterd.
Tegenwoordig is het een geliefde baan onder de golfers uit de regio en vakantiegangers. De holes van de baan in Courmayer bieden een spectaculiare aanblik op de Val Ferret.

De website van Golf Club Courmayeur

Golf Club Gressoney

Tegen het decor van de Monte Rosa, net buiten het centrum van Gressoney Saint Jean, is de 9-holes golfbaan van Golf Club Gressoney gesitueerd. De relatief smalle fairways en goed beschermde greens zijn aangelegd in een schitterende natuurlijke omgeving. Van begin Juni tot in de late herfts kan er een balletje worden geslagen.

De website van Golf Club Gressoney

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta