Officiële website regio Valle d'Aosta

Klimmen en alpinisme

De overweldigende toppen van de Noord Italiaanse Alpen zijn bij uitstek geschikt voor klimmers en alpinisten.

Valle d’Aosta kenmerkt zich als outdoor sportgebied bij uitstek. Klimmers en alpinisten weten als geen ander dat je in Valle d’Aosta terecht kunt voor de meest mooie klimtochten en ervaringen.

De wereld aan je voeten

De hoogste bergtoppen van Europa. De Mont Blanc, de Monte Rosa en de Gran Paradiso geven je het gevoel boven de wereld te staan. En de allermooiste uitzichten die je maar kunt bedenken.

In de veelzijdige Noorditaliaanse Alpen komen bergklimmers en alpinisten aan hun trekken. De uitdagingen zijn enorm. De voldoening de ste groter als trektochten en expedities tot een goed einde worden gebracht.

Berggidsen

De berggidsen van het hooggebergte hebben een zeer fascinerend beroep. Naast doorzettingsvermogen en een grote kennis zijn technische vaardigheden vereist om expeditiies tot een goed einde te leiden.

De berggidsen van Valle d’Aosta hebben een lange historie en traditiie achter de rug. Ze zorgen echter nog steeds voor een continue veiligheid van de actieve en sportieve toeristen die de regio bezoeken en er meermalen terugkomen.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta