Officiële website regio Valle d'Aosta

Snowboarden

Snowboarden is meer dan alleen sport, voor snowboarders staat het gelijk aan plezier, vrijheid en de adrenaline rush. In Valle d’Aosta komen snowboarders zeker aan hun trekken. We sommen de locaties even voor je op.

Breuil-Cervinia - Indian park

Met meer dan 3000 meter is het Indian Park van Breuil-Cervinia het hoogste sneeuwpark op natuurlijke sneeuw in Europa. Het park werd gecreëerd in 2003, op de grens van Italië en Zwitserland. Met meer dan 4 hectares voor freestyle is dit park ideaal voor snowboarders van elk niveau. Er zijn verschillende jumps, een van 3, 6 en 11 meter, en de legendarische ‘Decolletor’ van 18 meter. In het Indian park is er een barbecuevoorziening en muziek op de pistes. Met de internationale daily skipass kunnen snowboarders over de grenzen heen snowboarden en de uitdaging van de Superpipe in het Gravity Park in Zermatt (Zwitersland) aangaan. Het seizoen eindigt eind april. www.indianpark.it

Pila - Areaeffe

Areaeffe in Pila, het eerste sneeuwpark in Valle d’Aosta, biedt snowboarders en freestylers een serie rails en railboxes aan, zoals rampen van verschillende groten en moeilijkheidsgraden, kickers tot 17 meter, funboxes en spines. Het ‘tussenliggende’ gebied werd heraangelegd en uitgebreid met authentieke jibbing course van meer dan 500 meter, natuurlijke obstakels, trunks, kleine kickers en nieuwe, gemakkelijke fun rails. Er is een groot stereo speaker systeem dat de juiste muziek speelt om de snowboarders de hele dag te entertainen. Het park bevindt zich vlakbij het drop-off station van de Grimod kabelweg en wordt bediend door de 4-zitter Grimod stoeltjeslift die ook naar de Slopestyle Zone leidt. De Pipe Zone ligt aan het drop-off point van La Nuova six-seater chairlift. www.pila.it

Tognon-Chantorne

White Virus bevindt zich op 1900 meter hoogte in Chantorné (Torgnon). Het heeft drie lines, jumps met 6 kickers van 4 tot 14 meter, een rail line met boxes tot 9 meter en een beginners line, wat een totaal maakt van 300 meter.

Espace San Bernardo - La Rosiere

Dit sneeuwpark, gemaakt in 1997 aan de Franse kant van de Espace Ski area, is verbonden aan La Thuile door de Poletta stoeltjeslift. Dynamiek, geweldige moves en veel fun zijn gegarandeerd door hips, funboxes, rails, handrails, big air en 9 verschillende runs verdeeld over verschillende moeilijkheidsgraden, wat een totaal van meer dan 500 meter aan downhillpistes geeft.

Champorcher - Laris snow area

De snow area in Laris (Champorcher) bevindt zich aan het arrival station van de Chardonney gondola lift, op een hoogte van 2090 meter, en biedt bezoekers van alle leeftijden de kans om veilig te snowboarden: een individuele les kost gemiddeld 35 euro.

Gressoney - La-Trinité - M6 Snowpark Gabiet

Het sneeuwpark opgesteld in het Gabiet basin, aan het drop-off punt van de Gabiet kabelbaan , biedt jumps, rails, boxes en een audio systeem op alle runs aan. Evenementen en wedstrijden worden ook georganiseerd in het sneeuwpark.

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

Gerelateerd

Skiën

Een skivakantie in het Noord Italiaanse Valle d’Aosta kenmerkt zich door een uitstekende…

Skigebieden

Indrukwekkende skigebieden met een goede infrastructuur en volop faciliteiten. In…

Reizen en aanbiedingen

Een waanzinnige vakantie hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Valle d'Aosta met de…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta