Officiële website regio Valle d'Aosta

Fietsen en mountainbiken

Het zal wellicht verwondering wekken maar Valle d’Aosta is ook een reisbestemming voor fietsers en net als voor de wandelaars zijn er in de regio makkelijke fietspaden en klimpartijen voor wie een uitdaging niet uit de weg gaat of de kuitenbijters niet schuwt.

Een ontspannen fietsvakantie in Italië

Recreatieve fietsers die al fietsend willen genieten van de grootse natuur zullen beslist de valleiroutes volgen. Je kunt de fietsritten zo organiseren dat het meestal in dalende lijn gaat en rijden door de zijvalleien naar de grote vallei waarin ook de hoofdstad Aosta ligt. Een adembenemende rit is de afdaling van boven op de Col du Grand Saint-Bernard naar Aosta.

Heel ontspannend is de fietsroute, een ronde van 52 km, met vertrek- en aankomstplaats in Aosta. Het betekent dat je op het einde van je fietstocht kunt genieten van de zon op een caféterrasje of van een leuk restaurant met streekgerechten. Je kunt zelfs nog het bezoek aan een museum of aan een archeologische plaats toevoegen aan je fietstocht want ook die vind je in Aosta.

Sportief: mountainbiken door de bergen

Voor wie houdt van mountainbike is Valle d’Aosta een waar paradijs. Je kunt langs bewegwijzerde routes het dal induiken en genieten van fantastische uitzichten. Er zijn routes die makkelijk zijn om rijden en andere die enige technische vaardigheid vereisen maar in beide gevallen zijn het onvergetelijke, avontuurlijke tochten. Valle d’Aosta biedt de mountainbiker een netwerk van maar liefst 1000 km off-track routes! UP/DOWN Mountainbike Magazine heeft er een gave video van gemaakt. Die mag je niet missen.

De toeristische dienst van Valle d’Aosta heeft een handige CicloTour Brochure samengesteld met 21 routes die zowat alle dalen doorkruisen. De routes zijn 15 tot 38 kilometer lang en je kunt kiezen voor de grote inspanning in stijgende richting of voor het zalige ontspannen in dalende richting.

Meer informatie over een fietsvakantie in Aosta

Op de officiële Italiaanse website van Valle d'Aosta kun je meer vinden over fietsen en mountainbiken in de vallei.

Ook is er een eigen website waar veel info staat over fietsvakanties in val d'Aosta.

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

Mountainbiken (EN)

Mountainbiken (EN)

Voor actieve mountainbikers zijn er volop routes en arrangementen in Valle d'Aosta.
PDF | 1,28MB

Gerelateerd

Reizen en aanbiedingen

Een waanzinnige vakantie hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Valle d'Aosta met de…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta