Officiële website regio Valle d'Aosta

De Via Francigena in het Aostadal

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Een van de oudste routes is de pelgrimstocht van Canterbury naar Rome. De Via Francigena, gebaseerd op de historische trektocht van Aartsbischop Sigeric in 990, voert voor een klein deel door de schitterende natuur en betoverende dorpjes van Valle d’Aosta…

Via Francigena: pelgrimstocht van Canterbury naar Rome

De Via Francigena is de naam van de pelgrimstocht die haar oorsprong kent in Engeland. Het betreft de middeleeuwse weg die het Engelse Canterbury verbond met Rome. De weg loopt achtereenvolgens door Engeland, Frankrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italië

De route begint bij de kathedraal van Canterbury en volgt de weg die Sigeric, aartsbisschop van Canterbury in 990 naar Rome heeft afgelegd. Daar ontmoette hij Paus Johannes XV om zijn investituur pallium te ontvangen.

In het jaar 900 werd deze route voor het eerst beschreven en sinds 1994 is ze een onderdeel van het Europese culturele erfgoed.

De Via Francigena in Valle d’Aosta

Wij focussen ons op het gedeelte van de route in de Aostavalei. Wandelen langs de Via Francigena in Valle d’Aosta is slenteren door oude dorpjes, langs prachtige kastelen, indrukwekkende kerken en belangrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd. En dit alles tegen de achtergrond van de Alpen.

Langs deze route vindt je ook vele wijngaarden met volop prestigieuze wijnen en gebieden waar de lokale producten zoals de ‘prosciutto di Bosses' (ham) en de ‘lardo di Arnad’ (reuzel).

Valle d'Aosta heeft een mooie route uitgestippeld in vijf etappes. Er wordt gestart bij de Grote Sint-Bernard pas. Op een hoogte van 2.450 meter, op Zwitsers grondgebied. Het pad neemt je mee langs de Grote Sint-Bernard vallei in de richting van Aosta, de regionale hoofdstad. En stad met een rijke geschiedenis en veel verwijzingen naar het verleden. Vanuit Aosta gaat de tocht verder langs de centrale vallei naar Pont-Saint- Martin, waar je vanuit het Aostadal de regio Piemonte binnentrekt.

Op de Italiaanse site van Valle d’Aosta kun je accommodaties vinden die bij deze trektocht horen. Tevens tref je er uitgebreide informatie en culturele achtergronden aan over de route aan. De informatie is in het Engels beschikbaar.

Georganiseerde wandeltocht in Aosta: loop de Via Francigena zelf

De lokale specialisten van Benetour hebben een zeer aantrekkelijke aanbieding voor jou gemaakt. Een 7-daagse trektocht over de Via Francigena in Valle d’Aosta. Bekijk het aanbod nu zelf en schrijf je direct online in.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Gerelateerd

De etappes van de Via Francigena pelgrimstocht in Valle d’Aosta

De bekende pelgrimstocht van Canterbury naar Rome gaat voor een deel door het mooie…

Hiking en wandelen

Valle d’Aosta is in eerste instantie een wandelbestemming met een degelijke infrastructuur…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta