Officiële website regio Valle d'Aosta

Paragliding en zweefvliegen

Zo vrij als een vogel. Zwevend door de hoogste toppen van Europa en genieten van een uitzicht waarvan u nooit heeft durven dromen. Val d’Aosta heeft mogelijkheden voor paragliding en zweefvliegen.

In de wolken van Valle d'Aosta

Valle d’ Aosta is een prachtige, maar nog vrij onbekende bestemming in het uiterste Noorden van Italie. De vallei is omzoomd met de mooiste en hoogste toppen van de Alpen

Het Aostadal is een prima gebied voor zweefvliegers, vanwege de ideale metereologische en orologische omstandigheden door het jaar heen. Zweefvliegers kunnen tot wel 7.000 meter hoog golfvliegen. De meest ideale periode is het voorjaar, vanwege de wind die dan vanuit het noorden en noordwesten waait.

Mogelijkheden voor zweefvliegen

De luchthaven van Aosta is één van de specialisten op het gebied van zweefvliegen, maar waar de avonturist ook uitstekend terecht kan is in het dorp Chamois, dat vlakbij Valtournenche ligt. Hier bevindt zich sinds 1967 de eerste landingsbaan van Italië die ooit in de bergen is gebouwd voor ultralichte vliegtoestellen. Ook de ‘Corrado Gex’, een regionale luchthaven in Saint-Christophe, vlakbij de hoofdstad Aosta, is zeer populair en wordt door mensen van over de hele wereld bezocht vanwege de zweefvliegmogelijkheden en natuurlijk het adembenemende uitzicht vanuit de lucht over de bergen en de vallei.

Zo vrij als een vogel: paragliding of hanggliding

Naast zweefvliegen is het ook mogelijk om een para- of hanggliding vlucht te maken. Paragliding is een bergsport en kan daardoor uitstekend worden beoefend in het de Aosta vallei. De combinatie van vakantie, een stralende zon, hoge bergtoppen en de behoefte om iets ongewoons te doen zijn de ingrediënten voor een geweldige vakantie in de nog onbekende parel van Noord Italie.

Met een luchtballon naar de top van de wereld

In het Aostadal worden ook vluchten met luchtballonnen georganiseerd. Op de website van Mongolfiere staat alle informatie, deze ballonvluchten gaan het hoogst van heel Europe. Een adembenemend avontuur. 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta