Officiële website regio Valle d'Aosta

De Aosta Trek-Bus brengt je naar je wandelbestemming

Je weet dat het vervoer in Valle d’Aosta goed is geregeld. Als je niet zelf met de auto naar Noordwest Italië bent gekomen zijn er volop mogelijkheden om je vanaf de vliegvelden in Turijn, Milaan en Genève naar het Aostadal te vervoeren. Maar ook in de regio zelf is volop busvervoer om jou en je vrienden of familie naar je wandelbestemming te brengen. En daarna weer terug naar je accommodatie. Een handige, betaalbare en vooral ook duurzame oplossing.

De Trek-Bus: betaalbaar en duurzaam vervoer voor wandelaars

Valle d’Aosta is een ideale plek voor wandelaars. Hiking & trekking is er een veel beoefende bezigheid onder de vakantiegangers. Speciaal voor deze groep toeristen is er betaalbaar busvervoer beschikbaar. De zogenaamde Trek-Bus rijdt vanuit Gran Paradiso. En in het gebied van de Matterhorn en de Monte Rosa.

De Gran Paradiso Trek-Bus

Deze route verbindt de plaatsen in de lage vallei met de bekende en hoger gelegen plaatsen van Gran Paradiso: Valle di Cogne, Valle di Rhêmes, Valsavarenche en Valgrisenche. De busdienst is tussen 6 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds te boeken tussen 8 juli en 11 september.

Een kaartje kost € 5 (vervoer tussen de plaatsen onderling in de vallei) of € 12. In dit laatste geval ga je vanuit de vallei naar één van de hoger gelegen plaatsen in Gran Paradiso. Je reserveert je plek door te bellen met 0039 339 5443364 of 0039 331 4950951. Uitebreide informatie over de Gran Paradiso Trek-Bus kun je vinden op de Italiaanse website van valle d'Aosta (Engelstalig).

De Matterhorn-Monte Rosa Trek-Bus

De Trek-Bus in dit gebied verbindt de gebieden van Valtournenche, Val d‘Ayas en Valle di Gressoney met elkaar. In de ochtend kan er tussen 06:00 en 08:00 uur worden ingestapt. In de namiddag gaat de bus weer terug tussen 16:30 en 18:30 uur.

De busdienst is beschikbaar tussen 20 juni en 20 september en kan –uiterlijk 1 dag voor vertrek- geboekt worden door te bellen met 0039 345 7007582

Bekijk de uitgebreide prijsinformatie en opstaplocaties per plaats.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Gerelateerd

Gran Paradiso

Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden.…

Hiking en wandelen

Valle d’Aosta is in eerste instantie een wandelbestemming met een degelijke infrastructuur…

Monte Rosa

De Monte Rosa is een van de meest bekende Alpentoppen. Het is een bergmassief met…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta