Officiële website regio Valle d'Aosta

Skigebieden

Indrukwekkende skigebieden met een goede infrastructuur en volop faciliteiten. In ieder skigebied van Valle d'Aosta beleef je een top skivakantie.

Onderstaand tref je een opsomming van de skigebieden in valle d'Aosta. Bekijk ook het overzicht van de activiteiten in het winterseizoen 2013/14

Skigebieden

Courmayeur

Courmayeur

Elke toeristische dienst looft om de meest uiteenlopende redenen zijn eigen skigebied. Courmayeur pakt uit met de slogan ‘simply the best’. Het betekent dat het skigebied van Courmayeur op de mooiste bergflank van de Alpen is gebouwd, met een fantastisch uitzicht op de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Skiën in Courmayeur is dan ook altijd een combinatie van sportieve pret en genieten van de grandioze bergwereld.

La Thuile

La Thuile

Op de route naar de Col du Petit Saint Bernard ligt het stadje La Thuile waar de skiër zich grenzeloos kan uitleven in Espace San Bernardo, een skigebied dat La Thuile, Valle d’Aosta, met het Franse La Rosière verbindt. La Thuile is bekend om het mooie uitzicht op de Mont Blanc, het grote aantal zonuren en de verscheidenheid van het skigebied dat zowel beginners als geharde skiërs tevreden kan stellen.

Pila

Pila

Ongetwijfeld is het schitterende bergpanorama één van de grote troeven van het wintertoerisme in Valle d’Aosta. Ook het mooie skigebied Pila lokt veel wintergasten met zijn imponerende bergomgeving.

Monte Rosa - Gressoney

Monte Rosa - Gressoney

Het grote skigebied Monte Rosa, met als belangrijkste centrum Gressoney La Trinité, strekt zich uit over drie dalen die dankzij een ingenieus netwerk van skiliften met elkaar verbonden zijn en waardoor de vakantieganger makkelijk van het ene naar het andere dorp kan skiën.

Breuil - Cervinia / Valtournenche

Breuil - Cervinia / Valtournenche

Bij aankomst in Breuil-Cervinia sta je als aan de grond genageld. Omringd door eeuwige sneeuwvelden en door de toppen van de Monte Cervino en Monte Rosa is dit ongetwijfeld één van de mooiste plekken in de Italiaanse Alpen. Skiën in het indrukwekkende decor is dan ook onvergetelijk!

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Downloads

Gerelateerd

Skiën

Een skivakantie in het Noord Italiaanse Valle d’Aosta kenmerkt zich door een uitstekende…

Snowboarden

Snowboarden is meer dan alleen sport, voor snowboarders staat het gelijk aan plezier,…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta