Officiële website regio Valle d'Aosta

De 4k Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta

Valle d’Aosta is een nieuwe trail running race rijker. En wat voor eentje. Deze waanzinnige nieuwe duurloop voor geoefende trailrunners heeft de naam ‘4k Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta’ gekregen. De naam sluit aan op de 4 toppen die zijn opgenomen in het parcours en boven de 4.000 meter grens liggen.

Duurloop van ongekende omvang en zwaarte

De 4k Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta is een nieuwe hardloopwedstrijd in de natuurlijke en betoverend mooie omgeving van de Aostavallei. De lopers leggen meerdere delen af op een hoogte van zo’n 2.800 meter, waarbij het hoogstgelegen gedeelte zich op 3.300 m. bevindt. Het parcours heeft een lengte van meer dan 340 km waarbij er hoogteverschillen zijn van in totaal ongeveer 25.000 meter.

De race begint en eindigt in Cogne en volgt de Alte Vie tracks 1 en 2 met de klok mee. De lopers komen langs de Gran Paradiso (4.061 m), de Mont Blanc (4.810 m), de Matterhorn (4.478 m) en de Monte Rosa (4.634 m).

Net als alle andere grote trail running wedstrijden zijn de lopers aangewezen op zichzelf. Er wordt dag en nacht gelopen. Deelnemers starten op 3 september a.s. in Cogne en hebben dan 155 uur om de gehele afstand af te leggen.

De race volgen

Meer informatie kun je vinden op de website van 4k Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta. De race heeft tevens een eigen, actuele Facebookpagina.

Vanuit Nederland zal er ongetwijfeld de nodige aandacht worden gegeven aan de race door de lopers via de site van MudSweatTrails.

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Gerelateerd

Trail running

Liefhebbers van een sportieve vakantie weten inmiddels wel dat Valle d’Aosta een…

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta