Officiële website regio Valle d'Aosta

Natuur

Valle d’Aosta is een gebied met een betoverende natuurlijke omgeving. De zeldzame schoonheid geeft rust en inspiratie voor de vakantieganger die ontspannen wil genieten.

Valle d’Aosta is onderdeel van het Natura 2000 netwerk

Het natuurlijke erfgoed van Valle d'Aosta ligt ingesloten tussen beschermde gebieden. Plaatsen die tot de Natura 2000 netwerk behoren. Een ecologisch gebied van bergen en botanische tuinen. Met uitzondering van het Gran Paradiso National Park, weten maar weinig mensen dat de beschermde omgeving zoveel schoonheid te bieden heeft.

Gran Paradiso: bijzonder mooie en overweldigende natuur

Wie Valle d’Aosta een beetje kent en in de natuur is geïnteresseerd, noemt in 1 adem het Natuurpark Gran Paradiso. Met een oppervlakte van 70.000 hectare kun je hier alles vinden wat een natuurvakantie zo mooi maakt. Fraaie bergen en dalen, eem botanische tuin en een dierenrijk dat er zijn mag. Je kunt er wandelen, fietsen en raften. Of natuurlijk met de auto het park gaan verkennen.

Flora en fauna in de Noord Italiaanse Alpen

Om een goede en schone natuurlijke omgeving te waarborgen is milieubescherming een belangrijk onderdeel. Om de bijzondere kenmerken en de biodiversiteit van het landschap in tact te houden.

Hierdoor kan het unieke landschap behouden blijven. Een omgeving die plaats biedt aan de vele natuurgebieden (vochtige gebieden, gebieden met grote vlinder populaties, trekvogels en vele andere wonderen van de natuur) en natuurpark Mont Avic.

Duurzaam toerisme: VIVA - Valle d’Aosta, natuurlijk uniek

Valle d'Aosta heeft ervoor gekozen om duurzaam toerisme belangrijk te maken. Onder de naam ‘VIVA - Valle d'Aosta, natuurlijk uniek’ zorgen diverse projecten voor richtlijnen om de natuur te behouden en er op een duurzame manier mee om te gaan.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta