Officiële website regio Valle d'Aosta

Wijnroute

Een wijngebied tussen de hoogste toppen van de Alpen waar de beste wijnen worden geproduceerd! Dat vind je in Valle d’Aosta. Deze prachtige regio, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, is een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en voor hen die houden van authenticiteit en tradities.

De prominente rol van de bergwijnen

Komt daarbij de bijzondere gastronomie waarin de ‘bergwijnen’ van Valle d’Aosta prominent aanwezig zijn. Valle d’Aosta heeft een bijzondere gastronomie, waarbij de ‘bergwijnen’ prominent aanwezig zijn.

De wijnroute van Valle d'Aosta

Wie een ‘wijnreis’ maakt door Valle d’Aosta krijgt de hele regio te zien. De wijngaarden liggen immers langs weerszijden van de grote Aosta Vallei die de streek van west naar oost doorkruist. Een reis kan starten aan de voet van de Mont Blanc om daarna de mooiste gebieden te doorkuisen. Zoals de Monte Rosa, de Monte Cervino, het Nationaal Park Gran Paradiso en tal van andere wijndomeinen, zelfs de hoogstgelegen wijngaarden van Europa. Een reis door Valle d’Aosta in het teken van de wijn is ook een ontdekking van mooie tradities. De wijnbouw is hier meer dan 20 eeuwen oud.

Wijnkelders bezoeken en aanschuiven bij wijnproeverijen

De creatie van een Valle d’Aosta wijnroute maakt het de bezoeker makkelijk kennis te maken met dat prachtige berggebied waar op een haast heroïsche manier de wijngaarden worden bewerkt. Volg de Valle d’Aosta Wijnroute en doorkruis de mooiste streken, bezoek de wijnkelders, ga proeven van de ‘extreme’ wijnen en geniet van de gastronomie. Geniet van de typische gerechten met de beste DOC-wijnen (kwaliteitswijnen met een gecontroleerde herkomstaanduiding die binnen nauwkeurige regels geproduceerd is, ingevoerd in 1963).

Stel zelf de lekkerste rondrit door Noord Italië samen

De Route des Vins Valle d’Aosta is een netwerk van 6 coöperatieve wijnkelders, 28 wijnproducenten, 34 zorgvuldig geselecteerde twee- tot vijfsterren hotel-restaurants, kamers met ontbijt en verblijven op de boerderij. Binnenkort worden daar nog eens restaurants met een traditionele keuken aan toegevoegd.

Dankzij dit netwerk kan men makkelijk een reisprogramma in het teken van de wijn samenstellen.
De Route des Vins Valle d’Aosta pakt uit met een attractief aanbod, goed voor een korte kennismaking met de wijn en met de regio maar ook voldoende veelzijdig om een volwaardige reis samen te stellen. Het netwerk stelt verschillende types van wijnproeven voor, bezoek aan wijnkelders met informatie over de productiemethodes, geleide wandelingen door de wijngaarden, gastronomische maaltijden… Het aanbod is gericht op grote (tot 100 personen) en kleine (4 tot 20 personen) groepen maar ook op individuele reizigers. De voertaal is Italiaans, Frans, Engels of Spaans. Een wijnprogramma kan gecombineerd worden met een bezoek aan het mythische Spa-resort in Pré-Saint Didier.

Info Route des Vins

Route des Vins Vallée d’Aoste, C.so Lancieri 32, I-11100 Aosta, T 00 39 340 19 11 654

Email: rdvins@gmail.com

Website: www.routedesvinsvda.it

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta