Officiële website regio Valle d'Aosta

Regio's en bestemmingen

Valle d'Aosta bestaat uit een aantal schitterende regio's. Ontdek zelf wat de parel van Noord Italië te bieden heeft.

Regio's en bestemmingen

Gran Paradiso

Gran Paradiso

Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso.

Monte Cervino

Monte Cervino

Toeristen komen van over de hele wereld om de meest bekende berg van de Alpen te zien. De gigantische kegelvormige rotsblok van 4478 meter hoog is in Valle d’Aosta beter bekend als de Monte Cervino. Langs de Zwitserse kant spreekt men over de Matterhorn, de legendarische berg die voor het eerst door Engelsen werd beklommen na een heroïsche strijd met Italiaanse alpinisten.

Mont Blanc

Mont Blanc

Op de grens tussen Italië, Frankrijk en Zwitserland liggen enkele van de hoogste toppen van de Alpen: de Mont Blanc, Monte Rosa en Monte Cervino, beter bekend als de Matterhorn. Tijdens een vakantie in Valle d’Aosta kan je die machtige bergen eens van een andere, minder bekende kant zien.

Monte Rosa

Monte Rosa

De Monte Rosa is een van de meest bekende Alpentoppen. Het is een bergmassief met verschillende spitsen die uitsteken boven de 4500 meter zoals de Punta Gnifetti, waar de hoogst gelegen berghut van Europa staat: de Capanna Regina Margherita.

Centrale Aosta vallei

Centrale Aosta vallei

Als je de kaart van Valle d’Aosta bekijkt dan zie je een noordelijk en een zuidelijk deel die gescheiden worden door een dal waarin ook de hoofdstad Aosta ligt. In het langzaam breder wordende dal stroomt de rivier Dora Baltea in zuidelijke richting.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta