Officiële website regio Valle d'Aosta

Aan de voet van de legendarische Matterhorn - Tracks & Trails

Op zijn Italiaans genieten gaat verder dan een goede cappuccino, heerlijke pasta en fantastische bombardino. Italië beleef je het beste op ski’s!

Valle d’Aosta telt een aantal skigebieden die in tegenstelling tot de Franse en Oostenrijkse bestemmingen een stuk minder bekend zijn. Daarentegen zijn deze wintersportbestemmingen prachtig gelegen en zeker de moeite waard om je volgende wintervakantie te vertoeven. De hoge pieken van de omliggende vierduizenders zijn imponerend. Terwijl je in Courmayeur en Espace San Bernardo kunt skiën met uitzicht op de Mont Blanc, stijgen de Monte Rosa en de beroemde Matterhorn nabij Breuil/Cervinia en Valtournenche hoog boven het bergmassief uit. Het Valle d’Aosta is veelzijdig en ieder type wintersporter kan hier goed uit de voeten.

Over de grens

Het Aostadal is gelegen in het noordwesten van Italië vlakbij de grens met Zwitserland én Frankrijk. Hier zijn een aantal skigebieden grensoverschrijdend met elkaar verbonden. Zo kun je al skiënd naar het Franse La Rosière vanuit het Italiaanse La Thuile. Ook het Zwitserse Zermatt is vanaf het Aostadal te bereiken.

Skiën met uitzicht op de legendarische Matterhorn en de Monte Rosa doe je in het gezellige Breuil-Cervinia. Hier vind je brede pistes die overwegend aan de zuidkant liggen en dat betekent veel zonuren! Het skigebied van Breuil-Cervinia reikt tot een hoogte van maar liefst 3883 meter en is door deze hoge ligging erg sneeuwzeker. Hier is 360 km piste tussen Italië en Zwitserland perfect geprepareerd. De 54 moderne liften zorgen voor een goede infrastructuur.

Van helikopterskiën tot toerskiën

Het Aostadal is een veelzijdige winterbestemming. Naast de grote hoeveelheid pistekilometers en de verbonden skigebieden ligt er een waanzinnig off-piste terrein dat het beste per helikopter te bereiken is. Hiervoor moet je wel wat lef hebben. De helikopter zet je af boven op de berg en met een gids maak je prachtige freeride afdalingen. Het Aostadal is een van de weinige locaties in Europa waar helikopterskiën mogelijk is. Zowel de helikoptervlucht omhoog als de afdaling naar beneden zijn een ware sensatie en uniek in hun vorm. Het uitzicht vanaf de hoge pieken van het Noord-Italiaanse bergmassief is adembenemend mooi!

Zoek je graag de rust en de ruimte en wil je eindeloos genieten van de natuur, dan is toerskiën meer iets voor jou. In de skigebieden in het Aostadal kun je een gids boeken die je mee neemt op avontuur. Met stijgvellen onder je ski’s loop je omhoog, over bospaden, weides en de hoger gelegen bergflanken. Hiervoor is een goede conditie geen overbodige luxe. Terwijl je geniet van het uitzicht en een lunch in een van de berghutten bespreek je de afdaling met de gids. Wie omhoog loopt wordt beloond voor de inzet!

Een prachtige freeride afdaling is een cadeautje, zeker wanneer er net verse sneeuw gevallen is. Zorg dat je altijd samen met een gids op pad gaat wanneer je wilt gaan freeriden. Hij is bekend in het skigebied en kiest een veilige route. Daarnaast kan hij je informeren en adviseren over de veiligheidsmaterialen die je nodig hebt voor een toerskitocht of het helikopterskiën. Puur genieten doe je in Valle d’Aosta niet alleen op de berg. Het dal biedt tal van winterse alternatieven voor de hele familie. Langlaufen, winterwandelen en sneeuwschoenwandelen wordt veelvuldig beoefend.

De dorpjes in de Aosta-vallei zijn authentiek en hebben ieder hun eigen karakter. Zowel overdag als ’s avonds is het hier erg gezellig. Na het skiën even winkelen of bijkomen in een van natuurlijk ook bij!

 

Artikel gepubliceerd in Tracks & Trails Magazine - Winter 2014 - 2015

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

In de media

Tracks & Trails: aan de voet van de Matterhorn

Tracks & Trails: aan de voet van de Matterhorn

Aan de voet van de Matterhorn in Tracks & Trails Magazine Winter 2014-2015
PDF | 3,72MB

© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta