Officiële website regio Valle d'Aosta

Winterpret voor iedereen: Breuil-Cervinia opent!

Op 29 oktober worden in Breuil-Cervinia de skipistes geopend, meteen de start van een lang en sneeuwzeker winterseizoen in Valle d’Aosta. Deze Noord-Italiaanse regio biedt zowel de skiër als de niet-skiër een ontzettend groot palet aan mogelijkheden, niet alleen van sportieve aard maar ook om puur te genieten, van gastronomie, wellness, shopping en nog veel meer.

Breuil-Cervinia is één van de belangrijkste skigebieden van de Alpen. Het is een gigantische skicarrousel, zelfs met een internationale verbinding richting Zwitserland. naar Zermatt, aan de voet van de Matterhorn, is een unieke ervaring en je hoeft er zelfs geen durver noch krachtpatser voor te zijn. Het fantastische Alpendecor is trouwens typisch voor alle skioorden in Valle d’Aosta. Op elke piste zal je niet alleen genieten van het sportieve maar ook van het panorama op bergen met naam zoals de Monte Rosa en de Mont-Blanc.

Valle d’Aosta is een kleine regio met één brede vallei en tientallen zijvalleien die zowat allemaal uitlopen op een skioord waarvan sommige groot en dus ideaal voor zij die een uitdaging niet uit de weg gaan maar ook kleine kindvriendelijke skigebieden die zich lenen voor een echte gezinsvakantie. Komt daarbij dat de skioorden niet eens ver uit elkaar liggen zodat je eens een dagje op verplaatsing kunt gaan sporten.

Tot de grote skidomeinen behoren Valtournenche dat verbonden is met Breuil-Cervinia, Courmayeur, Pila en het Monte-Rosa skigebied met als centra Gressoney en Champoluc. Klein en super gezellig zijn ondermeer Valgrisenche, Valle di Rhêmes en Valle di Cogne.

Langlaufen

Ook voor langlaufers zijn er in Valle d’Aosta heel wat mogelijkheden en ook zij zullen het prachtige landschap weten te appreciëren. Zij die langlaufen en alpine skiën willen combineren vinden loipes in de grote skigebieden en voor de echte liefhebbers van langlauf zijn er, verspreid over Valle d’Aosta, meerdere stille, gezinsvriendelijke dorpen waar de rust haast spreekwoordelijk is. Vooral in de vallei van de Grand-Saint-Bernard zijn er charmante vakantieplaatsen zoals Valpelline, Bionaz en Saint-Oyen.

Snowboardfun

Voor snowboarders zijn er tal van uitstekende locaties met een fantastische infrastructuur en zoals overal in Valle d’Aosta temidden van vierduizend meter hoge bergen. Absolute topper is het Indian Park in Breuil-Cervinia. Op meer dan 3000 meter is dit het hoogste funpark van Europa. Het ligt op de grens tussen Italië en Zwitserland en met zijn vier hectares voor freestyle biedt het mogelijkheden voor elk niveau. De legendarische jump Decolettor meet 18 meter. In het Indian park worden barbecues georganiseerd en kan er naar believen gesprongen worden op het ritme van de muziek. Ook in Pila, niet eens zo ver van de hoofdstad Aosta, is er een groot sneeuwpark voor snowboarders en freestylers met kickers tot 17 meter hoog!

Ski Plus

Valle d’Aosta is een winterbestemming waar je ski, langlauf of snowboard kunt combineren met tal van andere activiteiten waardoor je een vakantie vol afwisseling zal beleven.

Wat denk je bijvoorbeeld van een skireis met een vleugje cultuur? Zowel in de hoofdvallei als in de zijvalleien zijn er tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Dat komt omdat Valle d’Aosta gedurende eeuwen een strategische plek was op de noord-zuid verbinding door de Alpen. Tal van volkeren hebben er hun sporen achtergelaten, zelfs de Romeinen waarvan je tot op vandaag het theater, triomfbogen enz kunt bezoeken. Voorts zijn er middeleeuwse burchten en kastelen waarin musea zijn ondergebracht of die het decor vormen voor fantastische evenementen, tentoonstellingen en concerten.

Komt daarbij dat de ingesloten ligging van Valle d’Aosta, midden de Alpen, ervoor gezorgd heeft dat tal van oude gebruiken en tradities zijn bewaard. Dat laat zich het best zien in de gastronomie die rijk en uniek is. De regio heeft zelfs zijn eigen kwaliteitswijnen, afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden van Europa.

Je kunt dus een dagje skiën afwisselen met een culturele uitstap of na een namiddag jumpen op de snowboard combineren met genieten van streekgerechten in een gezellig restaurant.

Wellness en Slow Holiday

Op zoek naar ‘purezza, qualità, tradizione’, zoals de Italianen dat zo mooi kunnen omschrijven, kun je in terecht bij Welness Valle d'Aosta, de Club van de Wellnessproducten die alle hotels en resorts met wellness faciliteiten groepeert. Er is keuzemogelijkheid uit verschillende arrangementen zoals Wellness Gourmet, Wellness Romantik en Wellness Sport

De filosofie van slow holiday is gebaseerd op een vakantie zonder stress, genietend van de mooie omgeving, van de gastronomie, de tradities, in een accommodatie die met passie wordt uitgebaat en gekenmerkt wordt door kwaliteit en familiale warmte. Op een slow way genieten van de winterpracht van Valle d’Aosta is een buitengewone ervaring.

Arrangementen

De toeristische autoriteiten van Valle d’Aosta hebben samen met de hotelsector en andere partners uit de toeristische wereld een reeks schitterende reispakketten uitgewerkt, all in arrangementen die zijn opgebouwd rond een bepaald thema. Zo is er bijvoorbeeld een winterreis met focus op de kastelen van Valle d’Aosta en ook tal van programma’s voor de liefhebbers van langlauf steken in het aanbod. Er zijn holiday packages voor zij die houden van wandelen met sneeuwschoenen, paardrijden, cross country ski, free ride, ijsklimmen, gletsjerwandelingen en heliski.

Dichtbij

De skigebieden van Valle d’Aosta zijn minder ver dan je denkt en je moet over geen enkele bergpas om er te geraken. De afstand van Brussel naar Aosta bedraagt slechts 865 km en als je de Tunnel du Mont-Blanc of de Tunnel du Grand-Saint-Bernard uitrijdt dan sta je meteen in de regio. Je raakt er ook met het vliegtuig, ideaal voor een short ski vakantie. Met Brussels Airlines vlieg je naar Genève, Milaan of Turijn, met Easyjet naar Genève en Milaan, met Ryanair naar Turijn.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta