Officiële website regio Valle d'Aosta

Winterpret in de Aosta vallei

Valle d'Aosta is een autonome regio in het noorden van Italië. De skigebieden zijn adembenemend mooi want ze worden omringd door de hoogste toppen van de Alpen. Valle d'Aosta is minder ver dan je denkt en makkelijk bereikbaar.

Met de auto moet je over geen enkele bergpas. De afstand van Brussel naar Aosta bedraagt slechts 865 km en als je de Mont Blanc tunnel of de tunnel du Grand Saint-Bernard uitrijdt, sta je meteen temidden van de skigebieden. Ook met het vliegtuig is Valle d'Aosta goed bereikbaar en dat biedt mogelijkheden voor een korte winterbreak. Je kan vliegen op Genève, Milaan en Turijn waar je een directe busaansluiting hebt naar je favoriete skigebied.

Aan overnachtingsmogelijkheden is er in Valle d'Aosta geen gebrek, ook niet als je dichtbij de skipistes wil logeren. Je kiest voor een hotel, een berghut, een chalet, een residentie of een kamer met ontbijt en altijd geniet je van comfort en gastvrijheid. Het reserveren van een verblijf is daarenboven in een handomdraai geregeld want via Valle d'Aosta pass kan je online de beschikbaarheid van een logement naar keuze bekijken en meteen gratis boeken via tel. 00 39 0165 230015.

Valle d'Aosta is geen grote regio waardoor de verschillende skigebieden niet ver uiteen liggen of zelfs op mekaar zijn aangesloten. Zo krijg je onbeperkte skimogelijkheden met tientallen liften en honderden kilometers blauwe, rode en zwarte pistes. Ofwel kies je een grote skiarena zoals Breuil-Cervinia waar je tot op een hoogte van 3489 meter geniet van het indrukwekkende landschap, ofwel reis je naar een rustige plaats zoals in het Monte Rosa skigebied met pistes door prachtige bossen.

Valle d'Aosta stelt in zowat alle skigebieden handige kant en klare programma’s voor waardoor je zelf niets meer moet organiseren. Zo is er het programma ‘Meer dan skiën alleen’ met o.a. tochten op sneeuwschoenen, paardrijden door de sneeuw, crosscountry ski en proeven van de lokale gastronomie. Je verblijft drie nachten in half pension of formule kamer met ontbijt midden de natuur van het nationaal park Gran Paradiso.

Het programma ‘Skiën met de familie’ bezorgt volwassenen en kinderen zeven dagen uitzonderlijke winterpret in de skigebieden Rhêmes-Notre-Dame, Pila en Torgnon. Prijzen zijn inclusief verblijf in half pension, skipas, skilessen en animatie voor kinderen. Helemaal anders en bijzonder aantrekkelijk voor een korte winterbreak is het programma ‘Winter Wellness’ in één van de hotels van de Aosta Wellness Club. Voor echte skiliefhebbers, beginners, gevorderden en zij die een uitdaging niet schuwen, zijn er zes aanbiedingen ‘Skiën tussen de reuzen’, in de grootste skicentra van Valle d'Aosta, en een programma ‘Freeride en Heliski’, met verblijfsmogelijkheden van drie tot zeven nachten.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta