Officiële website regio Valle d'Aosta

Aosta: een culturele hoofdstad

Het is niet vreemd dat Aosta juist op deze plek werd gesticht want de brede vallei is een logische doorgangsroute naar de oude bergpassen over de Alpen. De Romeinen bouwden er een castrum dat nog steeds de vorm van de stadsplattegrond bepaalt.

De Porta Pretoria die deel uitmaakte van een ommuring, de Triomfboog van Augustus, de Romeinse brug, het theater en het amfitheater hebben allen ruim 20 eeuwen vrij goed doorstaan. De kathedraal, een Romaans gebouw uit de elfde eeuw, staat op de locatie van het Romeins forum. In de Middeleeuwen was Aosta een druk religieus centrum. De heilige Anselmus, die bisschop werd van Canterbury, zag er het levenslicht. Het belang van Aosta, ook als handelsplaats, wordt aangetoond door het feit dat een Ierse geestelijke in de 11de eeuw de vallei kwam evangeliseren. Uit deze periode zijn er in de kerk van Sant’Ursino mooie fresco’s te zien.

Vandaag de dag is Aosta een heerlijke stad om te wandelen doordat het er zo rustig is. De straten komen uit op mooie pleinen, zoals bijvoorbeeld de Piazza Chanoux. Hier bevindt zich tevens ook de toeristische dienst, waar je informatie kan opvragen naar bijvoorbeeld leukste restaurants (met echte streekgerechten), de evenementenkalender bekijken en nog veel meer informatie verkrijgen over leuke bezigheden.

Bovendien is Aosta ook de perfecte locatie voor uitstapjes in de hele regio door de goede ligging naar bijvoorbeeld de Alpen. In alle richtingen kom je vrij snel in de bergen waar je mooie wandelingen kan maken. Bij terugkeer ’s avonds kan je heerlijk ontspannen op één van de vele terrasjes die Aosta rijk is.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta