Officiële website regio Valle d'Aosta

De wondere wereld van Monte Rosa

Naast bergbeklimmen bieden de gidsen van Monte Rosa nog vele andere activiteiten aan voor zowel jong als oud. Volg freelance journalist en beroepsavonturier Jolanda Linschooten tijdens haar reis door het gebied en maak kans op een National Geographic-prijzenpakket!

Programma Monte Rosa berggidsen

De leukste en veiligste manier om er op uit te trekken in deze regio is samen met een van de berggidsen; zij kennen dit gebied immers als geen ander. Op een mountainbike, wandelend, klimmend, in of op het water en op het gletsjerijs laten zij de mooiste plekken van het massief zien. Beklimmingen van toppen als Castor, Liskam en Dufourspitze, tours door het bergmassief of een speciaal samengesteld programma: de mogelijkheden voor alpinisme zijn hier ongekend. Voor de winter staan er activiteiten als heliskiën, toerskiën, sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen en freeriding op het programma.

Toegang tot Monte Rosa

De belangrijkste toegang tot de Monte Rosa is de vallei van Gressoney, die niet alleen indrukwekkend is vanwege het adembenemende panorama maar ook vanwege de karakteristieke dorpen. Dit is Valle d’Aosta met een Zwitsers tintje, terug te zien in de typische Wallis-bouwstijl.

Lees dit artikel op Jolanda's blog op National Geographic.

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta