Officiële website regio Valle d'Aosta

Valle d'Aosta: een toeristische trekpleister

In het noorden van Italië, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, ligt een prachtige regio. Een regio die omringd is door de meest indrukwekkende bergen in de Alpen, die samen de mooiste achtergrond vormen van de dorpen in het Aostadal.

Voor een onvergetelijke vakantie

Het kan niet anders dan dit garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Dat is precies waar Valle d’Aosta, de kleinste regio van Italië, voor staat. De grote verscheidenheid in alles wat je kan zien en beleven maakt van Valle d’Aosta een reisbestemming van eerste rang die altijd aangenaam verrast.

Valle d'Aosta is door zijn centrale ligging in de Alpen een reisbestemming voor de actieve vakantieganger. De sneeuw- en gletsjerwereld in het hoogmassief, de uitgestrekte Alpenweiden, de diepe ravijnen waarin onstuimige rivieren hun weg vinden naar rustige, lieflijke dalen, de meren en bossen en tal van andere natuurgebieden lenen zich uitstekend voor sportieve en ontspannende activiteiten.

Fantastisch wandelen

De grootste troef van Valle d’Aosta is het natuurschoon. De indrukwekkende bergwereld aan de zonnige zuidkant van de Alpen maakt dit gebied de ideale omgeving voor actieve vakanties. De natuur wordt hier ook erg goed beschermd. Het ongerepte Parco Nazionale del Gran Paradiso is een absolute aanrader. In de ‘Chanousia botanical garden’ is veel verschillende unieke flora en fauna te vinden. De regio beschikt over vele gemarkeerde paden, wat het gebied ideaal maakt voor bergwandelingen. Zo is de beklimming van de Gran Sasso een ware uitdaging. Op de top heb je een prachtig uitzicht over andere bergtoppen zoals de Matterhorn op de Zwitsere grens en de Mont Blanc op de grens met Frankrijk.

Overweldigende natuur en culturele bezienswaardigheden

Niet alleen het natuurschoon maar ook de culturele bezienswaardigheden en eeuwenoude tradities betoveren iedere reiziger. Zo zijn er tal van evenementen (link naar evenementenkalender). Het feit dat je natuurbeleving zo makkelijk kan combineren met een stadsbezoek of met het bijwonen van een evenement is uniek. Dit komt door de kleine afstanden die zelfs in de bergen makkelijk kunnen worden overbrugd via een goed wegennet.

De mooiste natuurgebieden rond de Mont Blanc, de Monte Cervino en de Monte Rosa liggen op nauwelijks een paar uur rijden van de hoofdstad Aosta. Ook het Nationaal Park Gran Paradiso en de Valle Dora Baltea (Poort naar het Zuiden), zijn makkelijk te bereiken.

Een bezoek aan Valle d’Aosta is pas volledig als je er ook de gastronomie hebt kunnen ervaren want deze is uniek en bijzonder. Valle d’Aosta beschikt over vijf restaurants die bekroond zijn met een Michelin ster. Bovendien is Valle d’Aosta makkelijk en snel bereikbaar. De combinatie van natuur, cultuur en de afstand maken een bezoek aan Valle d’Aosta meer dan waard.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta