Officiële website regio Valle d'Aosta

Het skigebied Breuil-Cervinia is geopend!

Een van de mooiste skigebieden van de Alpen – Breuil-Cervinia heeft op 30 oktober, zijn deuren geopend. Niet voor niets, want de meeste Alpentoppen beginnen al wit te kleuren, tijd dus om een wintersportvakantie te boeken!

Denk dit jaar dan ook eens aan de Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta en dan specifiek het populaire Breuil-Cervinia.

Breuil-Cervinia ligt op de flanken van de Matterhorn en de Monte Rosa, aan de zonnige, sneeuwzekere kant van de Alpen en staat vooral bekend vanwege de grensoverschrijdende aansluiting met het Zwitserse Zermatt. Hierdoor ontstaat een skigebied met een oppervlakte van 350 kilometer. Er zijn vele lange, brede pistes, die maarliefst tot 3800 meter gaan en het skigebied is bij uitstek geschikt voor families en beginners.

Bijzondere ski-ervaringen

Wie de pistes op een bijzondere manier wil bedwingen kan ook goed terecht in dit skigebied. Zo kan in Breuil-Cervinia, afhankelijk van het weer, geskied worden in maanlicht. Deze nachtelijke afdaling begint bij Plateau Rosà op 3.500 meter en brengt skiërs via een netwerk van pistes met een totale lengte van elf kilometer terug naar het dorp zelf. Een onvergetelijke ervaring!

Wintersporters die er van dromen om als eerste een piste af te dalen, kunnen deze droom dit winterseizoen waarmaken in Breuil-Cervinia. Nog voor zonsopgang brengt een gondel deze skiërs omhoog naar Plan Maison. In de gondel krijgen deelnemers nog een kop thee of koffie om echt wakker te worden. Vervolgens rest alleen nog de afdaling via een vers geprepareerde piste: ultiem genieten! Wees er snel bij om dit exclusieve arrangement te reserveren, er zijn slechts 60 plekken per week beschikbaar. Reserveren kan bij het centrale ticket kantoor in Breuil-Cervinia.

Een andere bijzondere ervaring is een tochtje op de snowscooter voor een diner bij ‘Rifugio delle Guide’, een berghut bij Plateau Rosà. Alleen de heen - en terugreis zijn al een ervaring om nooit te vergeten! Beleef de ogenschijnlijke rust die over de pistes hangt en hoor de verhalen van de mannen die elke nacht de pistes klaarstomen voor een nieuwe dag vol skiplezier.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta