Officiële website regio Valle d'Aosta

Goedkoop skiën in Valle d'Aosta

Het vakmagazine Info Travel publiceerde onlangs een lijst van de duurste skigebieden in de Alpen, meer bepaald aangaande de prijs van een skipas. De prijs die in het vergelijkend onderzoek (ECC) wordt gehanteerd is die van een skipas voor een week voor een familie met twee kinderen.

De top tien wordt aangevoerd door Val d’Isère/Espace Killy waar 2 volwassenen en 2 kinderen voor een week skiën op 300 km pistes € 792 betalen. Verder in de lijst vindt men niets dan bekende ski-arena’s zoals Portes du Soleil/Morzine, Les Trois Vallées, Arlberg en Sölden. De top tien wordt afgesloten met Les Deux Alpes waar voor dezelfde formule nog altijd € 655 moet betaald worden.

Niet in het lijstje en toch ook één van de grootste skigebieden van de Alpen is de Italiaanse regio Valle d’Aosta, makkelijk te bereiken via de Mont Blanc-tunnel of de tunnel van de Grand Saint-Bernard. Een regionaal skipas voor zes dagen voor 2 volwassenen en voor 2 kinderen (6 tot 12 jaar, -6 jaar is gratis) kost daar slechts € 615 maar dan wel voor 878 km skipistes.

Skien op de zuidflank van de hoogste Alpentoppen

De skigebieden van Valle d’Aosta liggen op de zuidflanken van de hoogste Alpentoppen, de Monte Cervino en de Monte Rosa. De belangrijkste skistations, waarvan sommige op elkaar aangesloten, zijn Cervinia, Courmayeur, Pila en Monterosa ski. Men vindt er pistes in elke moeilijkheidsgraad en de hoogste trajecten liggen op maar liefst 3489 meter met een doorsteekmogelijkheid naar Zwitserland.

Het is niet alleen gunstig gesteld met de ski-infrastructuur in Valle d’Aosta. Ook het logiesaanbod en de gastronomie bieden een goede prijs/kwaliteit verhouding en gezelligheid. Er zijn comfortabele meersterren hotels en ook uitstekende chambres d’hôtes en vakantiewoningen. De gastronomie is van een hoog niveau en verschillende lokale wijnen, verbouwd op de hoogste wijnranken van Europa, zijn reeds in de prijzen gevallen.

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta