Officiële website regio Valle d'Aosta

Reizen langs de wijnroute

Valle d’Aosta is gekend als een culinair paradijs met een enorme variëteit aan lekkere, gezonde producten van het vruchtbare land. In Valle d’Aosta vind je de hoogstgelegen wijngaarden van Europa. Je kunt er wandelen, genietend van ongeëvenaarde panorama’s op bergen met eeuwige sneeuw en gletsjers.

Wijnroute

Tijdens een verblijf in Valle d’Aosta is het volgen van de ‘Route des Vins’ een aanrader. Het is niet alleen een manier om kennis te maken met het mooie landschap maar ook met alles wat in het teken staat van de wijn. Onderweg zie je hoe op een haast heroïsche manier gewerkt wordt op de hooggelegen wijnterrassen op de flanken van de Alpen. Daarnaast kan je de route zelf aanvullen met talrijke kant-en-klare activiteiten passend bij het wijnthema. Zo kan je wijnkelders met de beste DOC-wijnen bezoeken en daar de lokale wijnen proeven. Om de ‘Route des Vins’ nog gastronomischer te maken, kun je onderweg of ’s avonds genieten van streekgerechten. Valle d’Aosta heeft een breed gamma aan lokale charcuterie en kazen, en daar hoort uiteraard telkens een aangepaste wijn bij. September en oktober zijn de oogstmaanden, de ideale periode om de Valdostaanse wijncultuur te gaan bewonderen en proeven. Meer info: www.routedesvinsvda.it

Gastronomische feesten

Het najaar is een ideale periode om Valle d’Aosta te bezoeken. In september en oktober wordt de oogst binnen gehaald en dat wordt overal in de regio gevierd met talrijke culinaire evenementen. Enkele voorbeelden die de moeite waard zijn:

In Chambave vindt van 27 tot 30 september de Coursa di Bosse plaats, een koers met wijnvaten. Tijdens dit wijnfeest ontdek je de cultuur van Valle d’Aosta, met dans en muziek, en zit je aan lange feesttafels waar lokale wijnen en streekgerechten worden opgediend.

Elk jaar op 29 september wordt Désarpa georganiseerd. Op die dag is het de traditie dat het melkvee uit de Alpen naar de vallei wordt geleid. De laatste zondag van september vindt in Aosta stad het Désarpa festival plaats. Een folkloristisch gebeuren waarbij het vee door de straten wandelt en lokale kaas- en zuivel producenten hun producten uitstallen.

Van 26 tot 28 oktober moet je in Châtillon zijn voor het honingfestival. Niet alleen honing, ook alle lekkernijen die met deze zoetigheid vervaardigd zijn kun je daar vinden.

Op 14 oktober wordt Marché au Fort georganiseerd aan de voet van het fort in Bard. Dé markt bij uitstek om de lokale producten van de Aosta vallei te bekijken en proeven!

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta