Officiële website regio Valle d'Aosta

Interguide

Interguide is een coöperatieve vennootschap van ongeveer 140 gidsen van Valle d'Aosta. Alle gidsen zijn gecertificeerd volgens de UIAGM richtlijnen. Volgens de Italiaanse wet, kunnen alleen de UIAGM gecertificeerde berggidsen mensen begeleiden.

Zomerprogramma

 

Benadering van de Mont Blanc

De beklimming van de Mont Blanc vergt zowel fysieke en technische voorbereiding en acclimatisatie aan grote hoogte. De beklimming van de Kurz piek vereist het gebruik van stijgijzers.
Het bereiken Gnifetti piek (4.554 m) maakt het mogelijk om te acclimatiseren tot grote hoogte. Tenslotte wordt de top van de Mont Blanc is bereikt (3.072 m).

Voor informatie en boekingen: neem contact op met Valtravel in Aosta.

De 4.000 van de Monte Rosa

Van de Lambronecca hut naar West (4.165 m) en Central (4.132 m) Breithorn. Daarna vanaf de Quintino Sella hut naar de top van de Castor (4.221 m). Van daaruit voert de tocht naar de Mantova hut. Vervolgens naar Pyramide Vincent (4.213 m), Balmenhorn (4.161 m), Lugdwigshohe (4.564 m), Zumstein (4.342 m) en de Gnifetti piek (4.554 m)
We slapen in de Capanna Margherita hut, het hoogst gelegen in Europa.

Voor informatie en boekingen: neem contact op met Valtravel in Aosta.

Emotie op 4.000 meter

Een wandeling op grote hoogte aan de top van de Gran Paradiso (4.061 m). Startend in de Cogne vallei met een klim naar de Vittorio Sella hut. De Chabod hut wordt bereikt via de Lauson pas. We lopen verder langs de gletsjer van Lavacieux, naar de top van de Gran Paradiso, aflopend naar de Vittorio Emanuele hut.

Bekijk de schitterende foto's van deze tocht in het foto-album op de Nederlandstalige Aosta Facebook pagina.

Voor informatie en boekingen: neem contact op met Valtravel in Aosta.

Rond de parken

Deze 5-daagse tocht combineert de twee belangrijkste parken in de regio: het regionale park van Mont Avic en het Nationaal Park Gran Paradiso.
In 3 dagen kunnen we genieten van maar liefst 16 bergmeren, zoals het Grand Lake (een van de grootste natuurlijke reservoirs van de Alpen).
Over twee passes, Gran Rossa en "Finestra van Champorcher", naar de hut "Sogno" in Cogne, dan weer tot Vittorio Sella hut voor de Herbetet krotten.

Prijs voor de begeleiding: Vanaf € 195 per persoon (groep van 8 personen) tot € 1.557 per persoon (als er alleen wordt gereisd).

Voor informatie en boekingen: neem contact op met Valtravel in Aosta.

De tour van de Mont Avic

Een schitterende 5-daagse tocht door de wilde valleien van het regionaal park Mont Avic.
We komen langs een aantal meren, zoals Gran Lake. Over twee passes, Gran Rossa (2.782 m) en de Col Fenis (2.857 m). We slapen in het Borroz bivak. Van daaruit naar de overkant van de Houtman pas en vervolgens door naar de top van de gletsjer (3.185 m)
Across Col de la Croix.
.
Prijs voor de begeleiding: Vanaf € 185 per persoon (groep van 8 personen) tot € 1.477 per persoon (als er alleen wordt gereisd).

Voor informatie en boekingen: neem contact op met Valtravel in Aosta.

Winterprogramma

Hier volgt binnenkort het programma voor het winterseizoen. Check regelmatig voor nieuwe arrangementen.

Overige activiteiten van Interguide

Voor meer informatie neem je contact op met Interguide

Interguide - Berggidsen van Valle d'Aosta
Via Monte Emilius, 13
11100 Aosta - Italië
Telefoon +39 (0) 16540939

 

Contact Valle d'Aosta

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief
© 2017 - Regione Autonoma Valle d'Aosta